Eurovoľby poskytnú strane ANO priestor na sebareflexiu

18.05.2004 Celý región

Podľa Glončákovej Golev poskytnú eurovoľby strane ANO priestor na sebareflexiu\r\n\r\nAkýkoľvek výsledok vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) bude podnetom p...
Podľa Glončákovej Golev poskytnú eurovoľby strane ANO priestor na sebareflexiu

Akýkoľvek výsledok vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) bude podnetom pre Alianciu nového občana (ANO) na určitú sebareflexiu v ďalšom pôsobení na politickej scéne Slovenska.

Konštatovala to 18. mája na tlačovej konferencii v Prešove podpredsedníčka strany a kandidátka na europoslankyňu Katarína Glončáková Golev.
Je presvedčená, že ANO získa aspoň jedno miesto zo 14, ktoré budú patriť Slovensku v EP. \"Naša kandidátka je kvalitná a veríme, že osloví voličov, \" poznamenala. Jedným z cieľov ANO je pôsobiť tak, aby sa znižovali rozdiely v kvalite života medzi regiónmi. Chce tiež presadiť zrušenie prechodných období na zamestnávanie občanov SR prijatých značnou časťou členských krajín Európskej únie.
Na základe svojich poznatkov podpredsedníčka konštatovala, že občania nie sú dostatočne informovaní o tom, čo sú voľby do EP a koho budú voliť. V tejto nevedomosti podľa nej pramení aj obava z nízkej účasti na hlasovaní. Na druhej strane sú eurovoľby prvou príležitosťou SR prejaviť sa ako aktívna krajina v Európskej únii. \"Naša strana urobí všetko vo svojej kampani, aby sa tak stalo, \" dodala.
Glončáková Golev vystúpila v závere svojho pobytu v Prešove na diskusnom večeri miestnej pobočky Slovenskej spoločnosti pre zahraničnú politiku, tzv. jour-fixe, s prednáškou na tému Budúcnosť SR v rozšírenej Európe: prínosy, výzvy a riziká.

(jj)
 

Vyberte región